Sök
  • Urai Anuntasin

Här mår jag bra -med Urai Anuntasin


Vi frågade Urai Anuntasin som ställer upp i kommunalvalet i Helsingfors, var i vår stad hon trivs. Som svar fick vi en träff med henne i biblioteket Ode.

Urai förklarade att hon först inte kunde förstå att den vackra byggnaden är ett bibliotek. Den ser inte alls ut som bibliotek i Thailand, eller som andra bibliotek i Finland, tycker hon. Hon uppskattar den speciella arkitekturen och miljön inne i huset. För henne är biblioteket ett vardagsrum för Helsingfors invånare där det går att mötas, dricka kaffe och läsa med vänner och familj.

När det gäller välmående i Helsingfors i allmänhet vill hon lyfta upp vikten av att bevara Centralparken som stadens lungor. Vi får inte nagga skogen i kanterna med byggen. Hon vill även att hälsostationer hålls öppna i olika delar av staden. Äldre och familjer med barn behöver vård nära, och har inte så ofta egen bil att röra sig med. Urai understryker även stöd för immigranter. Staden bör hjälpa nyinflyttade Helsingforsbor att starta egna småföretag, stödja i allt det byråkratiska och stärka lärarkåren i skolorna så att barn kan läsa sitt modersmål i skolan.
4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla